Kan ik de betaling voor de Marktplaats-aankoop ook via Brenger regelen?

Laatst gewijzigd op: 2023-05-22 14:42

Als je kiest voor de veilige productbetaling via Brenger, betaal je niet alleen voor het transport, maar ook voor het gekochte product aan de verkoper. Brenger betaalt de verkoper uit zodra de koerier het product heeft opgehaald. 


Ga naar Brenger.nl en vul ophaal- en afleveradres in. Vervolgens kies je voor de optie ‘Vanaf een woning’  daarna voor de Markplaats-optie. Je krijgt na het beschrijven van je product de vraag of je de betaling ook via Brenger wilt laten lopen. Vervolgens vul je het bedrag in dat je met de verkoper bent overeengekomen en zijn/haar contactgegevens. Zorg ervoor dat alle gegevens juist zijn om eventuele annuleringskosten te voorkomen. Stem daarom alles eerst af met de verkoper. 


Hoe werkt veilige aankoop betaling voor mij als koper/verkoper?

Koper situatie

 1. Vul de overeengekomen prijs in. Check goed of of het aankoopbedrag klopt, anders kan de verkoper het annuleren en betaal jij annuleringskosten.
 2. Vul de gegevens van de verkoper in voor de uitbetaling: de naam, telefoonnummer en het e-mail adres.
 3. Betaal het transport en de prijs van de aankoop wat jij en de (ver)koper zijn overeengekomen.
  De verkoper ontvangt een bevestigingsmail met de gegevens en de overeengekomen prijs ter controle. De verkoper moet dan nog zijn of haar gegevens valideren bij Online Payment Platform. 
 4. Wanneer de koerier de levering als bevestigd heeft gemarkeerd en de verkoper zijn identiteit bij Online Payment Platform heeft geverifieerd wordt de betaling vrijgegeven. Dit wordt binnen 2 werkdagen op de door de verkoper doorgegeven rekeningnummer overgemaakt.

Verkoper situatie

 1. Spreek de overeengekomen prijs af met de koper voor het product dat je verkoopt.
 2. Geef je gegevens door aan de koper voor de uitbetaling (naam, telefoonnummer, e-mail) en jouw adresgegevens voor het ophalen van de aankoop.
 3. Nadat het transport geregeld is ontvang je een bevestigingsmail met de vraag om verificatie betaling te doen van €0,01 via Onlinebetaalplatform (Online Payment Platform).
  Let op voor fraude: deze link wordt nooit via Whatsapp gestuurd en komt altijd van noreply@brengermail.nl.
 4. Zodra de koerier bevestigt dat het product is opgehaald, en jij je identiteit hebt geverifieerd, wordt de betaling vrijgegeven en ontvang je het bedrag binnen 2 werkdagen na het transport op je rekening.
  Lees hier meer over de belangrijkste punten om op te letten als je niet zeker weet of de koper betrouwbaar is.


Checklist tijdens de afhandeling van de verkoop

Waar moet je op letten om oplichting via Marktplaats te voorkomen?


1. Wanneer een koper betaald voor jouw product via Brenger, krijg je daar een email van. Klik nooit op een betaallink die je krijgt doorgestuurd via WhatsApp of een email die niet van een van onze erkende email adressen komt. Brenger gebruikt het volgende emailadres voor deze communicatie: noreply@brenger.nl.


2. Ook aan de url die de koper je toestuurt kun je zien of het misschien mis is. Een echte Brenger url start altijd met:

https://www.brenger.nl in Nederland

https://www.brenger.be in Belgie

https://www.brengertransport.com in Duitsland.


3. Tijdens het betaalproces wordt je doorgestuurd naar Online Payment Platform/Foundation (https://www.onlinebetaalplatform.nl) of Mollie Payments (https://www.mollie.com/checkout/). Dit zijn de betaalsystemen die wij onze klanten aanbieden.

4. De eerste keer dat je een product verkoopt op Marktplaats en deze via Brenger laat vervoeren moet je € 0,01 overmaken naar Online Payment Platform om te bewijzen dat jij daadwerkelijk eigenaar bent van de rekening die je doorgeeft. Deze regeling is er ook juist om cybercriminaliteit te voorkomen.


5. Brenger koeriers zullen je nooit vragen om een kopie van je identiteitsbewijs, laat staan om hier een foto van te maken. Stuur zelf ook nooit een kopie van je identiteitsbewijs op.


Wat te doen bij twijfel? Contact onze klantenservice via onze chat.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren